menünün ana yemeği bahçıvan kebabı. bu tarifteki havuç ve patatesleri kızartmak yerine isterseniz haşlayarak da kullanabilirsiniz. ama kızartılınca daha lezzetli oluyor...
malzemeler:
- 1 kg kuzu kuşbaşı et
- 2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 havuç, küp küp doğranmış
- 2 patates, küp küp doğranmış
- 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
- 3 domates, soyulup dilimlenmiş
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
- kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.) 1-2 defa karıştırın. daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz)
- bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.
- etleri fırın kabına boşaltın. sebzeleri üzerlerine yayın. üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın.
- servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) 6. pirinç pilavı ile servis yapın. 8 kişilik
0 yorum:
Yorum Gönder