Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Orman Keba

Orman Kebabi

Mutfak: Türk Süre: 60 dk


Orman Kebabi Malzemeleri


800 gr. dana eti (kusbasi dogranmis)

90 gr. (6 çorba kasigi) Tereyag
 4 orta boy sogan (her biri 4’e bölünmüs)
 3 orta boy domates(kabuklari soyulup )
 2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay kasigi tuz
1 kahve kasigi karabiber
3 su bardagi et suyu
6 küçük patates(kabuklari soyulup
4’e bölünmüs)
1büyük havuç(kazinip iri parçalar halinde dogranmis)
½ su bardagi iç bezelye

Orman Kebabi Yapilis Tarifi:


Bir tencerede orta ateste tereyagi kizdirin. Etleri koyup pembelesene kadar ara arakaristirarak sote edin.

Soganlari ekleyip 5 dk. daha pisirdikten sonra domates ve domates salçasini ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için ara sira karistirarak suyunu çekene kadar pisirin.
Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapagini kapatarak 30 dk. daha pisirin.
Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. 30-40 dk. daha pissin. Kekigi ekleyip karistirarak 5 dk. daha ateste tuttuktan sonra tencereyi atesten alin.
Orman kebabinizi isitilmis bir servis tabaginaaktarip servise sunun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder