Malzemeler :
-1 kg kiyma
-2 adet sogan
-1 dilim ekmek ici
-1 yumurta
-Baharat, tuz
-Mantar
-Kasar peyniri
-Garnitur
Yapilisi :Kiyma, yumurta, sogan, ekmek ici, bir miktar su , biraz siviyag, tuz, baharatlar karistirlir. Guzelce yogrulur. Tepsiye yagli kagit konulur. Bir tane firin poseti kenarlarindan acilir, dikdortgen sekle getirilir, tepsiye yagli kagidin uzerine konulur. Yogrulmus koftenin yarisi firin posetinin ortasina konulur. Elle guzelce yayilir, dikdortgen sekle getirilir. Bosluk kalmamali, duzgun olmali.
Bir paket kultur mantari, iri iri dogranir, ttavada suyunu birakip cekene kadar pisirilir.
Tepsideki kiymanin uzerine dilimlenmis ya da rendelenmis kasar dosenir.Uzerine mantarli harc konulur. Poset yardimiyla kiyma rulo yapilir.
Onemli Not : Poset sikica kapatilir, bu sayede kofte catlama, kuruma ya da etrafa sicrama yapmiyor. Kiymanin kalan yarisi da baska bir firin posetinin uzerine konulur. Guzelce yayilir, uzerine kasar, kasarin uzerine( kasarsiz da olabilir )garnitur konulur, rulo yapilir. Firinda 200 derecede yaklasik 30 dk pisirilir.
Onemli Not : 1 kilo kiymadan iki rulo cikiyo, iki rulo da 13-14 kisiye yetiyor.
Yaninda pilav ve patates puresi ile servis yapilir.
0 yorum:
Yorum Gönder